Back to all posts

DÜNYANIN DEĞİŞİMİNİ FOTOĞRAFLAMAK

Nis 8, 2018 / by Vitamin Agency / In Genel / Etiketler:, , , , , , , , / Leave a comment

Geçmişten günümüze neler değişmiş, dünyamızda bunları belgeleyen birkaç fotoğraf ile değişim bize neler anlatacak bir göz atalım!

1- Rysstat- Norveç

fotoğraflar ile değişim

1888’den 2013’e 125 yıl geçmiş. 1888, Norveçli yazar Knut Hamsun Açlık romanını yazmadan iki yıl önce. Otomobil yerine at arabası, asfalt yollar yerine toprak, derme çatma birkaç ev… Ve insan. Görünüm farklı ama hikayeler aynı.

2- Martin Luther Heykeli- Dresden- Almanya

martin luther heykeli

İnsanlar gelip geçicidir fikirler kalıcı! Martin Luther heykeli de Luther’in fikirleri gibi sapasağlam karşımızda.

3-Quai des Nations– Paris- Fransa

Quai des Nations

117 yılın ardından… Yeşil farklı bir şekilde yine hakim!

4- Poznan- Polonya

polonya poznan

1945 denince hepimizin aklına II. Dünya Savaşı geliyordur. Tarihteki en büyük ve en yıkıcı savaşın ardından Polonya’da da yıkımın izleri bir köşenin sessiz tanığının ruhuna sirayet etmiş.

5- Pripyat- Ukrayna

pripyat, ukrayna

26 Nisan 1986 gecesinde Pripyat nükleer santral çalışmaları için kullanılan bir redaktörün patlaması sonucu şehir hızlı şekilde boşaltılmış. O tarihten beri de Pripyat bir hayalet şehir. Bilim insanlarına göre tüm radyoaktif etkilerin kaybolması için gereken süre 48.000 yıl.

6- Chaney Glacier- ABD

glacier abd

Amerika’da bir buzul. Küresel ısınmanın sonuçları…

7– Moulin Rouge- Paris- Fransa

paris fransa

Moulin Rogue, kırmızı değirmen anlamına geliyor. 6  Ekim 1889 yılında Joseph Oller ve Charles Zidler tarafından inşa edilen bir kabare ve şu an hala ziyaretçilere açık.

8– Fraukenkirche- Dresden- Almanya

Fraunkirsche Kilisesi barok mimarinin en gözde örneklerinden biri. II. Dünya Savaşı’nda büyük oranda zarar görmüş ancak Almanlar, yıkılan tarihi ve kültürel mirası, eski tasarımlarını aynen koruyup yeniden projelendirerek  tekrar inşa etmişler. Almanya’nın geçirdiği bu başarılı yeniden inşa sürecini, savaş ve yıkımın üstesinden gelişini, Frauenkirche Kilisesi başarıyla temsil ediyor.

9- Eyfel Kulesi- Fransa

eyfel kulesi

Eyfel Kulesinin yapımına 26 Ocak 1987’de başlanmış ve yapımı 2 yıl 2 ay 5 gün sürmüş. Fransa’nın sembolü haline gelen Eyfel zamana meydan okuyor, tabii bunda düzenli aralıklarla bakımının yapılmasının payı da büyük.  Ayrıca görünüşüne hayran olduğumuz, Cemal Süreya’nın korseli A dediği Eyfel Galata’yı da kıskandırıyormuş.

10-  Osnabrück- Almanya

osnabrück almanya

Osnabrück, Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bir şehir. Barış Kenti olarak bilinen Osnabrück, 164.000 nüfusuyla Aşağı Saksonya eyaletinin üçüncü büyük kenti. 164.000 nüfusun yaklaşık 19.800’ünü Türkler oluşturuyor.

 

Kaynak

Your comment

Back to all posts